Als je WordPress gebruikt, dan weet je vast dat het talloze handige plugins kent. Je kan daarmee de functionaliteit van WordPress enorm uitbreiden. In deze blogpost stip ik 10 plugins aan waarvan ik vind dat je ze op zijn minst zou moeten overwegen. Vorige week behandelde ik er al 5, deze week de laatste 5.

5. Akismet

Als je een blog hebt, dan kunnen mensen zeer waarschijnlijk een reactie achterlaten bij je. Dat biedt ook mogelijkheden voor spammers: malefide figuren die reclameberichten of andere berichten achterlaten op je site, vaak geautomatiseerd en onder valse namen. Om te voorkomen dat je elke keer talloze berichten handmatig moet verwijderen, is er de dienst van Akismet.
Als je de plugin installeert en koppelt met een account bij Akismet, wordt het overgrote deel van deze spamberichten van je site geweerd. Ideaal!

4. Limit Login Attempts

Nog een plugin om malefide praktijken tegen te gaan. Deze plugin zorgt ervoor dat iemand 10 minuten moet wachten voor hij opnieuw kan proberen wanneer hij meerdere malen verkeerde logingegevens invoert. Dat zorgt ervoor dat hackers het veel moeilijker hebben om je site binnen te dringen. Ze kunnen immers niet meer wachtwoorden blijven proberen tot ze het een keer goed hebben.

3. Duplicate post

Met name deze plugin gebruik ik zelf met erg veel plezier. Het zorgt ervoor dat je bij berichten, pagina’s en ook sommige andere elementen de optie krijgt om het te kopiëren. Dat is erg fijn als je een afgeleide van een pagina wilt maken of bijvoorbeeld een vaste opmaak van je blogposts hebt. Zo kan je elke keer een kopie trekken van je vorige post en die aanpassen en opslaan.

2. iThemes Security

Dit is echt de laatste beveiligingsplugin die ik hier behandel. Beloofd. Maar WordPress is, onder andere dankzij de immense populariteit een makkelijk doelwit voor hackers. iThemes Security helpt je site verdedigen tegen aanvallen, dicht bekende beveiligingslekken en helpt je je gebruikersgegevens te verbeteren.

 

1. WP Super Cache

WP Super Cache is wat mij betreft dé plugin om te hebben op je WordPresssite. Normaal gesproken wordt een pagina van je website in WordPress opgebouwd, elke keer dat een bezoeker de pagina opvraagt. Tekst en beeld wordt ingeladen, de stijl van het WordPressthema dat je gebruikt wordt toegepast, eventuele plugins worden aangesproken. Dat zorgt ervoor dat systeem even wat werk heeft voordat het de pagina kan laten zien aan de bezoeker.

Het is natuurlijk onzin om elke keer weer de pagina helemaal samen te stellen, terwijl die niet gewijzigd wordt. WP Super Cache stelt eenmalig de pagina samen en zet deze klaar. Als een bezoeker nu langskomt, kan WordPress de pagina meteen tonen. Je site laadt met WP Super Cache dus zichtbaar sneller (wat ook nog eens je plek in de zoekresultaten van Google positief beïnvloed).

 

WP Super Cache – Clear all cache

Dit is een handige aanvulling op WP Super Cache. WP Super Cache kijkt namelijk eens in de zoveel tijd of er nog wijzigingen zijn aangebracht in je pagina’s en zet dan indien nodig nogmaals de pagina klaar. Niet handig als je net aanpassingen hebt gemaakt en deze wilt bekijken of als de wijzigingen per se direct zichtbaar moeten zijn. In dat geval kan je de cache clearen (het geheugen wissen). Dat kost je normaal gesproken enkele stappen, maar met behulp van WP Super Cache – Clear all cache krijg je direct in je zwarte WordPressbalk bovenin een linkje naar de pagina waar je het geheugen kunt wissen.

 

Tip bij het uitzoeken en installeren van plugins

Er zijn twee dingen die je in het achterhoofd moet houden bij het installeren van plugins:

  1. Hoe meer plugins je gebruikt, hoe meer programmeercode er aan je site wordt toegevoegd en dus hoe trager je site wordt. Installeer dus niet elke leuke plugin die je tegenkomt, maar kijk wat je echt goed kan gebruiken.
  2. Bovendien kunnen plugins voor beveiligingslekken zorgen (soms ook in combinatie met andere plugins). Bij het uitzoeken van een nieuwe plugin is het goed om te kijken naar het aantal sterren dat de plugin heeft gekregen van gebruikers en hoeveel mensen de plugin al hebben gedownload. Hoe hoger beide waardes, hoe meer kans dat he een beproefde plugin is met weinig problemen.

 

Welke tip is voor jou het meest waardevol? Laat het hieronder weten in een reactie!

Speciaal aanbod: opmaak e-book

Ben je bezig je e-book te schrijven, maar loop je tegen de opmaak aan? Merk je:

  • dat het je veel tijd kost
  • dat het niet zo mooi en duidelijk wordt als je wilt
  • dat je e-book nog steeds niet klaar is en dat je daardoor klanten misloopt?

Dan heb ik nu een fantastisch aanbod voor je!

Wij maken je e-book voor je op, zowel de voorkant als het binnenwerk.

Normaal gesproken betaal je daar € 297 voor. Nu slechts € 97!

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje via ons contactformulier.