Nou ja, ‘enorm veel tijd’ is schromelijk overdreven, maar ik heb nu wel je aandacht. In deze blogpost leg ik je wel uit hoe je het beste je afbeeldingsbestanden kunt aanleveren aan je ontwerper, waardoor je hem en jezelf tijd en een hoop heen-en-weer-gemail bespaart.

Good old Microsoft Word

Bijna iedereen is wel bekend met Word en de meeste computers hebben het programma geïnstalleerd staan. Dat maakt dat veel mensen naar dit programma grijpen wanneer ze beeld en tekst moeten aanleveren. Als je je aan bepaalde restricties houdt, kan het prima, maar voor sommige dingen is Word echt niet geschikt.

Afbeeldingen aanleveren

Te vaak kom ik tegen dat mensen afbeeldingen aanleveren in een Worddocument. Soms zelfs gebruiken ze het document alleen maar als verzamelbak om foto’s in te stoppen. Er zitten verschillende nadelen aan het aanleveren van foto’s op die manier:

  • De ontwerper moet de afbeeldingen uit het Wordbestand halen en op zijn computer opslaan, voordat hij er iets mee kan doen.
  • De kwaliteit van de foto’s loopt sterk terug wanneer ze handmatig worden opgeslagen. Enkel met wat trucs zijn ze in goede kwaliteit te achterhalen.
  • En last but not least: je bent zelf tijd kwijt aan het in het Word plaatsen van de afbeeldingen en het opslaan van het Wordbestand.

Hoe dan wel?

Je kunt afbeeldingen het beste los van de tekst aanleveren. Dat kan o.a. met een van de volgende technieken:

  • Mailen. Dit is alleen handig als je maar enkele afbeeldingen hebt, anders is het te groot om te mailen.
  • Toesturen via WeTransfer. Met WeTransfer kan je tot 2 GB aan bestanden per keer versturen (en met de betaalde versie zelfs tot 20 GB). De ontvanger krijgt dan per mail een link naar een downloadpagina.
  • Dropbox. Met Dropbox kunnen bestanden online opgeslagen worden, maar ook kan je op je eigen computer een gedeelde map hebben. Andere door jou toegewezen gebruikers hebben dan een kopie van die map op hun eigen computer. Als ze dan iets in die map zetten of wijzigen, wordt het bij verbinding met het internet automatisch bijgewerkt in de map op jouw computer en vice versa.
  • Google Drive. Dit is een handige manier om online bestanden op te slaan en uit te wisselen met andere personen. Je kan anderen per bestand of map toegang geven en aangeven of er alleen bekeken mag worden of dat er ook aanpassingen gedaan kunnen worden.

Let bij het aanleveren ook op of de afbeeldingen groot genoeg zijn en het juiste bestandsformaat hebben.

Hoe lever jij het liefste je bestanden aan? Laat het hieronder weten in een reactie.

Bestel nu een logo voor maar € 27!

Speciaal voor de beginnende ondernemers heeft Desingo iets nieuws ontwikkelt. Normaal gesproken betaal je bij ons al gauw enkele honderden euro’s voor een logo. Als starter heb je dat geld gewoonweg niet. Daarom bieden we nu een budgetlogo aan voor € 27. Een eenvoudig logo waarmee je het eerste jaar vooruit kunt om je onderneming naar buiten te brengen. Meer weten?